News and media

News

Finansavisen
SES-X har skaffet 70 millioner til sin grønne skipsteknologi
Jeg hadde selvfølgelig håpet at vi skulle oppnå et gjennombrudd raskere, men det gjelder nok samtlige oppstartsbedrifter. Vi driver ikke med krypto-hype, vi løser et problem verden står overfor, sier Carl Rehn, daglig leder i det maritime teknologiselskapet SES-X

Skipsrevyen
SES-X er en av fire som kan vinne konkurransen om fremtidens hurtigbåt (for abonnenter)
SES-X, ESNA, LMG Marin og Transportutvikling er de fire selskapene som har kvalisert seg videre i konkurransen om å levere fremtidens miljøvennlige hurtigbåter til Vestland, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Troms og Finnmark fylkeskommune
Disse er videre i konkurransen om fremtidens hurtigbåt
Fire leverandører har kvalifisert seg videre i konkurransen om å levere fremtidens miljøvennlige hurtigbåter til fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag og Vestland.

Shifter
Fire norske startups som elektrifiserer sjøfarten
Den elektriske revolusjonen i den norske bilparken, spås å gjenta seg til havs. Her er tre norske startups som leder an.

Shifter
Henter 30 millioner kroner for gjøre elektriske båter like vanlig som elbiler
Flere kjente investorer blir med på seilasen, deriblant Momentum, Link Capital og CoFounder.

Sjøfartsdirektoratet / Norwegian Maritime Authority
Nå skal «tidstyvene» på nybygg tas
Når reder sender inn skjema på nybygg, kan det i dag gå alt fra èn uke til èn måned før saken er ferdig behandlet og klar til å prosjekteres. Båtleverandøren SESX Marine Technologies hurtigbåt «BB Green» blir første fartøy som skal sertifiseres på den nye måten.

TU Maritim
Seks leverandører får kontrakt på å utvikle utslippsfrie hurtigbåter
Skal designe nullutslippsbåter med minst 30 prosent mindre energiforbruk enn dagens fartøy.

TU Maritim
Dette er blant de mest spennende norske maritime nyvinningene
Et eksempel på norsk maritim skaperkraft er en norsk patent fra 2002 som reduserer energibehovet fra hurtiggående fartøy med inntil 50 prosent. Selskapet heter SES-X Marine Technologies, som lager en luftlomme under et «ordinært» skrog.

TU Maritim
Dette skipsskroget flyter på luft – og kutter energibehovet med 30-50 prosent
Et norsk patent fra 2002 kombinert med frisk kapital og mange nye, kloke hoder har satt fart på kommersialisering av teknologien – som kan redusere energibehovet og dermed utslipp fra hurtiggående fartøy med 30-50 prosent.

Press releases